About

Ma numesc Catiusa, sunt jurnalist, iar in timpul liber alerg cu mare-mare placere.

M-am reapucat de sport in urma cu 4 ani, mai mult de nevoie. Aveam doua job-uri, stateam 12 ore pe zi la redactie, nu faceam niciun fel de miscare, iar din aceasta cauza starea mea de sanatate s-a inrautatit foarte mult. Sistemul imunitar era slabit, raceam in fiecare luna, cel putin o data,  aveam dureri cumplite de spate.

In plus, m-am ingrasat 15 kg si nu mai aveam nici macar o pereche de pantaloni in care sa incap. Doctorul m-a sfatuit sa ma apuc de inot, ca sa “ma indrept”. Practic acesta a fost momentul in care m-am reapucat de sport. Intai inotam un bazin si oboseam, dar in decurs de un an am ajuns sa inot 60 de bazine. Am inceput sa mananc mai sanatos (nu mananc carne (doar peste) de la 12-13 ani, insa mancam cartofi prajiti si tone de prajituri si ciocolata).

Dupa acest experiment, starea de sanatate s-a imbunatatit considerabil si am inceput sa ma duc la ore de zumba, cicling, yoga, sa alerg pe banda, sa lucrez cu greutati.

In vara lui 2014, fiindca auzeam tot mai multi oameni ca alearga in natura si ca este foarte misto, m-am apucat sa alerg in parc. Dupa 3 km, ma dureau cumplit picioarele si am zis ca asta nu este pentru mine. Nu am renuntat, iar in toamna lui 2014 am alegrat primul semimaraton. Acum ma pregatesc sa alerg pentru prima data 42 de km. Ma simt minunat, nu am mai racit de peste un an, iar alergarea mi-a schimbat viata.

Am cunoscut oameni minunati in grupurile de alergare, am alergat in locuri foarte frumoase, pe care nu le-as fi cunoscut  niciodata daca nu alergam, am descoperit ca avem o tara minunata, ca nu exista nu pot. In ceea ce priveste aspectul fizic, nu sunt fotomodel, dar nu imi este rusine de felul in care arat.

Pe acest blog o sa va povestesc, strict bazat pe experienta personala, cum am ajuns sa alerg distante lungi, antrenamente, echipament de alergare, locuri misto pentru alergare si retele interesante ce fac parte dintr-o dieta fara carne(mai putin peste) si gluten.

Blogul nu are un scop comercial. Doresc doar sa impartasesc din experienta acumulata in ultimii ani si daca macar un om isi schimba stilul de viata dupa ce citeste aceste randuri, sunt fericita 🙂

Contact: catiusa.ivanov@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s